Ga je in hoger beroep dan moet je ook nadenken over de kosten. Het is daarbij de vraag of je van een rechtsbijstandsverzekering kunt gebruik maken om je onkosten te vergoeden. Is dit niet het geval dan kan mogelijk no-cure no-pay uitkomst bieden om enige verlichting in de kosten te brengen. Daarnaast heb je bij sommige zaken eveneens recht op gedeeltelijke onkosten vergoeding bij het aangaan van een hoger beroep indien de financiële middelen niet toereikend zijn. Waar moet je zoal op letten ten aanzien van de kosten bij het in hoger beroep gaan?

Wat zijn de kosten zoal?

Om je recht binnen een hoger beroep te kunnen halen moet je je laten bijstaan door een advocaat voor hoger beroep. Deze advocaat behandelt de zaak voor je geheel opnieuw. Daarbij moet je dus rekening houden met de volgende kosten:

  • kosten voor de inschakeling van de advocaat voor hoger beroep;
  • kosten voor de administratieve registratie van het griffierecht bij het hoger beroep;
  • advieskosten indien er derden ingeschakeld moet worden.

Je moet daarnaast rekening houden met het feit dat het hoger beroep in een andere stad is en dus heb je reis- en verblijfskosten.

Rechtsbijstandsverzekering

Er zijn vele soorten en maten van rechtsbijstandsverzekeringen met verschillende soorten dekking. Veelal dekt een rechtsbijstandsverzekering een gewone rechtszaak, echter worden de kosten voor hoger beroep niet gedekt. Of je moet een speciale rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten waarmee je alle rechtshandelingen vergoed krijgt. Lees daartoe altijd de kleine lettertjes na aangaande wat er wel en niet wordt vergoed binnen het hoger beroep. Zodoende kun je vooraf in ieder geval inschatten of je voor hoge kosten komt te staan of dat de verzekering deze dekt. Heb je echter geen rechtsbijstandsverzekering dan kun je mogelijk de advocaat voor hoger beroep inschakelen op basis van no-cure no-pay.

No-cure no-pay

Bij sommige zaken bestaat de mogelijkheid om het hoger beroep aan te spannen op basis van no-cure no-pay. Dit houdt in dat er gedurende de rechtszaak geen kosten in rekening worden gebracht. Pas als het tot een positieve uitspraak komt worden kosten in rekening gebracht. Zodoende kun je op een relatief goedkope en betrouwbare manier het recht halen binnen je zaak. Middels no-cure no-pay blijven de risico’s voor jou beperkt. Laat je informeren aangaande de slagingskans van jouw hoger beroep in combinatie met no-cure no-pay om de kosten voor de rechtsgang te kunnen bekostigen. Vraag meer informatie bij de advocaat voor hoger beroep.

Positieve uitspraak vergoeding kosten

In sommige gevallen kun je een gedeeltelijke vergoeding in de rechtszaakkosten krijgen indien je een positieve uitspraak krijgt. Oftewel je moet je gelijk halen. Veelal is dit mogelijk indien je in hoger beroep gaat tegen een overheidsbeslissing. Dit moet je dan wel tijdig binnen het hoger beroep aangeven zodat men daarmee rekening kan houden. Vraag de advocaat voor hoger beroep hieromtrent advies hoe je bij jouw zaak vergoeding binnen het hoger beroep kunt bemachtigen.

Informeer bij de advocaat

Het is altijd van belang om goed inzicht te hebben in welke kosten aan je worden doorgerekend. Je kunt daartoe vooraf afspraken laten vastzetten zodat beide partijen weten met welke kosten je rekening kunt houden. En het is daarnaast van belang om te bespreken welke andere financieringsmogelijkheden je ter beschikking staan om het hoger beroep te kunnen bekostigen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 81

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op