Komt het tot een uitspraak bij het hoger beroep? Dan is die uitspraak een bindende uitspraak. Je gaan namelijk in hoger beroep omdat de uitspraak van de rechter in eerste aanleg – dit wordt ook wel het vonnis genoemd – jouw omstandigheden benadeelt terwijl het niet had gehoeven. Door het vonnis kan het zijn dat je:

  • te zwaar wordt bestraft terwijl de feiten niet naar verhouding zijn danwel dat je onschuldig bent;
  • vindt dat de beklaagde een te lage straf krijgt naar verhouding van de vergrijpen.

Op basis daarvan wordt je onrecht aangedaan en dat moet worden gecorrigeerd. Daartoe kun je gebruik maken van het hoger beroep. Wat speelt er zoal tijdens een hoger beroep hoe kun je hoger beroep aantekenen?

Griffierechten en hoger beroep

Om een hoger beroep te kunnen aanvragen dien je daartoe griffierechten te betalen. Deze griffierechten openen de deuren om de volgende gerechtelijke stap te maken. Voordat het komt tot een uitspraak in het hoger beroep dient uiteraard de zaak goed voorbereid te zijn door advocaat en cliënt zodat men een ijzersterk juridisch betoog kunnen laten zien. Is de voorbereiding gereed dan kan het proces verder in gang worden gezet. De partij die het hoger beroep heeft aangetekend kan dan aan de griffier kenbaar maken wanneer het hoger beroep voor de rechter in tweede aanleg moet komen. Zodoende kan gedurende het hoger beroep gewerkt worden naar een gunstige gerechtelijke uitspraak. Laat je daartoe bijstaan door de advocaat voor hoger beroep om alle aspecten van het hoger beroep correct uitgevoerd te krijgen.

Acties advocaat voor uitspraak

Je schakelt de advocaat voor hoger beroep in om op die manier het beste resultaat binnen je zaak te verkrijgen. Het doel van de advocaat is uiteraard om een verbeterde uitspraak mogelijk met vrijspraak tot gevolg te halen. Om dat te bereiken dient de advocaat voor hoger beroep een aantal cruciale stappen te zetten om een positieve uitspraak te bereiken:

  • de gehele zaak moet opnieuw worden behandeld en in een juridisch plaatje worden geplaatst. Middels de kennis van wetteksten en jurisprudentie wordt een hard verhaal gemaakt van de zaak en feiten;
  • worden nieuwe feiten boven tafel gehaald waarmee de onschuld van de beklaagde nog duidelijker wordt;
  • de zaak wordt middels hoor en wederhoor binnen een pleidooi door de advocaat voor hoger beroep verder behandeld tot alle juridische aspecten de revue hebben gepasseerd.

Op basis van deze inzet door de advocaat voor hoger beroep zal de rechter tot een uitspraak komen.

De uitspraak het arrest

Indien de rechter in tweede aanleg tot een goede beeldvorming binnen de zaak is gekomen, zal een uitspraak na geduldig beraad volgen. Een tweede uitspraak binnen een zaak wordt het arrest genoemd en heeft een bindend karakter. Na deze uitspraak kan de zaak niet wederom inhoudelijk worden behandeld. De uitspraak moet opgevolgd en uitgevoerd worden. Indien er echter procedurele fouten zijn gemaakt voordat het tot een uitspraak is gekomen dan bestaat de mogelijkheid nog om incassatie te gaan. Laat je daartoe informeren door je advocaat voor hoger beroep.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 81

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op